Belgische Coalitie tegen Kernwapens

Actie: investeer niet in de bom: lees hier het volledig verslag van de coalitie.

 

Interntaionale Dag van de Vrede 2018, hang de vredesvlag!

Vrijdag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede, Jij hangt toch ook de vredesvlag? Neem er een foto van en plaats hem op sociale media met de hashtag #Vredesvlag & #nuclearban!Kijk of jouw stad of gemeente ook deelneemt op: www.dagvandevrede.beDeel dit bericht zo veel mogelijk!

Geplaatst door Vrede vzw op Woensdag 19 september 2018

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens streeft naar een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld. De Coalitie wordt getrokken door de vredesbeweging en werkt samen met partners uit het brede middenveld. Wij eisen van onze Belgische regering dat het Belgische grondgebied kernwapenvrij gemaakt wordt en ook internationaal een trekkersrol speelt in de realisatie van een kernwapenvrije wereld. Het ultieme streefdoel is een ontmanteling van alle kernwapens en het aanvaarden van een internationaal allesomvattend kernwapenverbod. Immers:
Kernwapens zijn massavernietigingswapens en maken geen onderscheid tussen militairen en burgers.
De gevolgen van een kernexplosie zijn catastrofaal voor de planeet en de mensheid.
Dreigen met en gebruik van kernwapens is strijdig met het Internationaal en Humanitair Recht.
Kernwapenstaten hebben de plicht te ontwapenen volgens het Non-Proliferatieverdrag, de hoeksteen van het internationale kernwapenregime.
Het onderhoud en de modernisering van de wereldwijde kernwapenarsenalen is een miljardenverslindende kost die beter kan gebruikt worden de ecologische en menselijke noden op deze planeet te verlichten.
Kernwapens zorgen niet voor meer veiligheid, ze vormen geen oplossing voor de ecologische, sociale, financiële en economische uitdagingen en crisissen van deze tijd.

Kernleden van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens:
Activisme_be, Agir Pour La Paix, Artsen Voor Vrede, CNAPD (Coordination Nationale d’Action pour la Paix et la Démocratie), Climaxi, Greenpeace Belgium, Links Ecologisch Forum, Masereelfonds, Mouvement Chrétien Pour la Paix, Pax Christi Vlaanderen, VRAK en Vrede vzw.

Contact:
Nederlandstalig Secretariaat: Vrede vzw, Dok Noord 4 F bus 203, 9000 GENT, pieter@vrede.be