Plaats van tewerkstelling: Brussel

50% contract voor onbepaalde duur

Het Masereelfonds is een cultuurfonds, genoemd naar de vermaarde graficus en houtsnijder Frans Masereel die zich opstelde als pacifist en links, sociaal bewogen activist. Wij zijn een progressieve vereniging die met een kritisch oog naar de samenleving kijkt. Wij doen dat vrij en vrank, zonder dogma’s, met oor en respect voor alle inzichten die bijdragen tot een solidaire, veelkleurige, rechtvaardige en radicaal democratische samenleving.

Taakomschrijving :

Je begeleidt de Brusselse en een deel van de Vlaams-Brabantse lokale werking en je zorgt samen met het team voor de uitvoering van het beleidsplan. Je ondersteunt de lokale vrijwilligers bij het uitwerken van activiteiten en bouwt een netwerk uit. Er is ook administratieve ondersteuning nodig, onder meer de subsidiedossiers voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie. In overleg met de communicatieverantwoordelijke promoot je de lokale werking.

Onze verwachtingen voor deze betrekking:

We kijken uit naar mensen die door opleiding of ervaring vertrouwd zijn met het sociaal-cultureel werk. We zoeken medewerkers die zin hebben voor initiatief en die zelfstandig kunnen werken, evenals in teamverband. Je moet vrijwilligers enthousiasmeren. Je hebt oor voor hun wensen en verwachtingen, je zorgt ervoor dat hun ideeën weerklank vinden in onze organisatie. Je bent de tussenschakel met de nationale werking, je waakt over een zekere gedragenheid van bovenlokale thema’s in de lokale werking. We zoeken geen expert maar interesse in de werkingsthema’s is wel aangewezen, net zoals affiniteit met de standpunten en doelstellingen van het Masereelfonds die je terugvindt op onze website www.masereelfonds.be.

Als netwerker is kennis van het culturele leven in de hoofdstad zeker een pluspunt. Je bent bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk, dit is geen 9-to-5 job, maar een zeer gevarieerde job naar inhoud en uren. Regelmatig verplaatsen naar de Brusselse rand hoort bij de job, in bezit zijn van een rijbewijs B is een plusplunt. Evenals kennis van het Frans.  

Aanbod :

We bieden je een contract aan voor een halftijdse betrekking van onbepaalde duur.

Je maakt deel uit van een enthousiasmerende en maatschappijkritische sociaal-culturele speler. 

Je werkplek is in Brussel, op 15 minuten wandelen van het station Brussel Zuid of Centraal, Stalingradlaan 21.

Een salaris volgens het barema PC 329.01, sociocultureel medewerker met inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de functie. Vergoeding woon-werkverkeer. Onmiddellijke indiensttreding.

Interesse? Stuur ons je kandidatuur voor 15 oktober 2019.

Stuur je CV en motivatie per e-mail naar Masereelfonds, t.a.v. Kelly Franceus:  kelly@masereelfonds.be. Wil je bijkomende info, telefoneer dan naar 09/225 38 53.