24 jun 2022 20:00 € 10 | € 12.50

Zaatar

Met de voorstelling Zaatar brengt Teatro di Nascosto (Verborgen Theater) waargebeurde verhalen over het leven in de Westelijke Jordaanoever en Gaza, Palestina. De Palestijnse en Europese acteurs laten je even in het leven stappen van mensen die in een compleet andere situatie verkeren dan wij, en maken verhalen voelbaar die achter het nieuws schuilgaan, niet gehoord worden, of overschaduwd worden door andere oorlogen.

In december trad de theatergroep Teatro di Nascosto op in Brussel. In januari keerde regisseur Annet Henneman voor twee maanden terug naar Palestina. Wat ze meemaakte tijdens haar verblijf verwerkte ze in de voorstelling. Wat voor impact hadden de bombardementen op het dagelijkse leven van de mensen in Gaza? Wat gebeurde er rond de moord van Al-Jazeera journalist Shireen Abu Akleh? Hoe was het om het verzet van het dorp Beita van dichtbij mee te maken, waar de inwoners in strijd zijn met kolonisten en het Israëlische leger? Wat gebeurde er in Jeruzalem tijdens de lockdownperiode? En hoe hou je vertrouwen als je je geliefde al jaren niet hebt gezien door gesloten grenzen?

Over Teatro di Nascosto 
Teatro di Nascosto is bekend om haar diepgaand werk in conflictgebieden in het Midden-Oosten. De organisatie staat onder leiding van artistiek leider Annet Henneman en bestaat uit een internationaal ensemble van acteurs die werken en wonen in Palestina, Iran, Irak, Egypte, Syrië, Koerdistan, Oekraïne, Duitsland, Denemarken, Italië, Engeland, België en Nederland.

De methode theaterreportage is de afgelopen 20 jaar ontwikkeld door Annet Henneman en brengt journalistiek, theater en antropologie samen. De methode is gericht op het overbruggen van ‘de kloof’ tussen degenen die leven in onderdrukking, oorlog en bezetting en degenen die in het westen leven.