04 dec 2021 20:00 - 21:30 € 10 | € 12.50

Za’atar – Waargebeurde verhalen uit Palestina

Met de voorstelling Za’atar brengt Teatro di Nascosto (Verborgen Theater) waargebeurde verhalen uit de Westelijke Jordaanoever en Gaza, Palestina, naar je toe. De acteurs laten je even meeleven met mensen die in een compleet andere situatie leven dan wij. Wat gebeurde er in Jeruzalem tijdens de lockdownperiode? Hoe hou je vertrouwen als je je geliefde al jaren niet hebt gezien door gesloten grenzen? Met Palestijnse en Europese acteurs vertelt Teatro di Nascosto persoonlijke verhalen die achter het nieuws schuilgaan en vaak nauwelijks gehoord worden.

Over Teatro di Nascosto
Teatro di Nascosto is bekend om haar diepgaand werk in conflict gebieden in het Midden-Oosten. De organisatie staat onder leiding van artistiek leider Annet Henneman en bestaat uit een internationaal ensemble van acteurs die werken en wonen in Palestina, Iran, Irak, Egypte, Syrië, Koerdistan, Oekraïne, Duitsland, Denemarken, Italië, Engeland, België en Nederland.
De methode theaterreportage is de afgelopen 20 jaar ontwikkeld door Annet Henneman en brengt journalistiek, theater en antropologie samen. De methode is gericht op het overbruggen van ‘de kloof’ tussen degenen die leven in onderdrukking, oorlog en bezetting en degenen die in het westen leven.