27 nov 2021 13:00 - 18:00

Interlitratour@De Krook UITGESTELD

Omwille van nieuwe maatregelen rond Covid-19 wordt dit event uitgesteld. Het format wordt aangepast aan de nieuwe situatie. Vooral voor de technische uitwerking daarvan heeft de organisatie meer tijd nodig. Volg onze website en/of de facebook pagina van Interlitratour.
——
Interlitratour strijkt neer in Gent! Een doortocht in Bibliotheek De Krook mag daaraan niet ontbreken! Wat we voor jullie in de aanbieding hebben? Silent Poetry door Mensen Zeggen Dingen en de Open Mic van You On Stage! Er is met Golpo ook aandacht voor de allerkleinsten met een voorleesmoment in verschillende talen aan de kinderbibliotheek (NL / FR / PL).  De Boat Band zorgt voor een muzikale noot.
Interlitratour, wasda? Heel eenvoudig: het is de wereld in verhalen. Literatuur, spoken word, en nog veel meer. Kom het zelf ontdekken op 27 november vanaf 13u.
——

Programma: 

Vanaf 13u: Silent Poetry (De Krook)

Dankzij de hoofdtelefoons van Fonkel Silent Disco brengt Mensen Zeggen Dingen op een intieme manier Silent Poetry: rechtstreeks in het oor van het publiek. Of het nu in een bibliotheek is, op een terras waar men zit te genieten van een drankje, of zelfs met feestgedruis op de achtergrond, de teksten komen steeds tot hun recht, in elke context.

Line up*: Marjan De Ridder & Infinite Joy. More to be announced!

13u30: Meertalige voorleessessie voor kinderen (kinderbibliotheek De Krook)

Er is met Golpo ook aandacht voor de allerkleinsten met een voorleesmoment in verschillende talen aan de kinderbibliotheek (NL/FR/PL).

15u: You On Stage (trap van steen en wolken De Krook)

Omdat het woord mag worden gehoord, zet You On stage  – of YOS voor de vrienden – jonge podiumkunstenaars in de kijker, ditmaal op 27 november op Interlitratour Gent in Bibliotheek De Krook! Of het je nu poëzie, proza, muziek, comedy of nog iets completely different maakt, YOS nodigt jullie uit op zijn podium.  Naast een greep uit lokale en minder lokale artiesten, krijgt iedereen dan ook steevast de kans om zichzelf te bewijzen op onze open mic! Voor deze editie van YOS hebben we speciale aandacht voor het thema van Interlitratour: de wereld in verhalen. We vermelden alvast onze special guest: Loeke (winnaar Gents kampioenschap Slam Poetry ’21). 

The Boat Band zorgt voor de muzikale omkadering

In 2016 meerde de Reno boot aan in Gent en diende als opvangcentrum voor vluchtelingen. Bezieler Thomas Noël verzamelde enkele muzikanten onder hen in De Centrale en startte wekelijkse sessies. Na verloop van tijd kwamen ook andere muzikanten met een migratie-achtergrond aansluiten en werd The Boat Band geboren. In wisselende bezettingen experimenteert de groep met een repertoire dat deels bestaat uit eigen werk en eigenwijze bewerkingen van muziek uit de thuislanden van de muzikanten.

Op interlitratour zorgen ze voor enkele muzikale intermezzo’s tijdens de open mic. Speciaal voor de gelegenheid doen ze dit in een kleinere akoestische bezetting, ideaal voor de intieme setting! 

—————-

Line up*

Marjan De Ridder vindt zichzelf terug tussen lijnen van improvisatie en voorgeschreven woord. Ze speelt graag. In meerdere gezichten legt ze de samenleving open, ze vertaalt het sociale landschap in personages of verhalen. De meeste panorama’s stammen uit haar directe omgeving. Het spelen en ontdekken liggen altijd aan de basis van haar werk. Daarnaast proclameert ze spoken word met een sterke vleug activisme. Wanneer ze haar woorden op muziek ent, ontstaat er een soort pop-poëzie, iets tussen rap en spoken word in. U kent haar misschien van End of the weak Belgium, Conversations Slam, Naft voor Woord, het BK Slampoëzie, de Klimaatdichters en de poëziebus. 

Spoken word en storytelling worden de hoofdlijnen van de performance. Marjan De Ridder knutselt werelden en sferen in elkaar met woord en muziek. Als highlight brengt ze een tussenvorm tussen rap en poëzie. Popoëzie. En als de wind in een juiste hoek over het terras waait dan zal ze vast nog een improvisatorisch gedicht in de strijd gooien waar vooral het publiek bepaalt waar het verhaal heen gaat. Ze noemt deze performance stiekem ook wel: gezellig scherp doen en wil vooral dat u weet, zo zegt ze: “Dat u toch nooit écht weet wat er komt”.

&

Joy Singh, alias Infinite Joy is een Freestyle MC en Dichter uit Bredene.

Joy nam drie keer deel aan de freestyle rap battles ‘De Bestn Van’t Westn’. 

In 2015 werd hij West-Vlaams kampioen Slam Poetry.

In 2019 bracht hij zijn debuutalbum uit. 

‘Moedertaal Volume 1: Ongeschoolt’ is een eloquente muzikale reis van zestien nummers door de wereld en het hoofd van Joy.

Joy heeft meer dan twaalf jaar ervaring met het schrijven en performen van zowel poëzie als rap. 

Twee genres die nauw aan elkaar verwant zijn maar toch een duidelijke eigenheid bezitten. Joy houdt van de verschillen en gelijkenissen tussen beide, en is geïnspireerd door de kruisbestuiving.

Momenteel legt Joy samen met toppers zoals SKRØKKØP, Saimn-I & DJ Grazzhoppa de laatste loodjes aan niet één maar twee albums die begin 2022 naast elkaar zullen uitkomen in eigen beheer via Travel Light VZW.