22 mrt 2022 12:00 - 22 mrt 2022

Ik zeg wat ik wil(?)!

Middaglezing
dinsdag 22 maart – 12:00-13:00 uur

Ik zeg wat ik wil(?)!
met Tinneke Beeckman

Nooit eerder konden we zo makkelijk feiten en meningen poneren, maar tegelijk komen er heel wat uitspraken in opspraak. De samenleving lijkt enorm verdeeld. Hoe kan je nog communiceren? Wat kan je zeggen zonder te kwetsen? Hoe kan je je vrijheid bewaken? Filosofe en columniste Tinneke Beeckman zoekt antwoorden op die vragen en geeft enkele suggesties voor het gesprek.
Filosofe Tinneke Beeckman (1976) is columniste voor De Standaard. In 2020 verscheen haar jongste boek ‘Machiavelli’s­ lef. Levensfilosofie voor de vrije mens’. Beeckman ontdekte in Niccolò Machiavelli geen cynische machtsdenker, maar een inspirerende liefhebber van de vrijheid, wiens politieke inzichten erg actueel blijven. Eerder publiceerde ze ‘Door Spinoza’s lens’ (2012) en ‘Macht en onmacht. Een verkenning van de hedendaagse aanslag op de Verlichting’ (2015). Ze werkte ook mee aan The School of Life over de kunst van het gesprek.
Na de lezing kunnen jullie in de foyer genieten van een lekkere kom seizoenssoep. Met dank aan De Travak.
‘Tussen de soep en de feiten’ is een organisatie van een breed samenwerkingsverband: de Bib Leuven – Avansa Oost-Brabant – KU Leuven Wetenschapscommunicatie – Davidsfonds Academie – 30CC cultuurcentrum Leuven – Masereelfonds Leuven – Internationaal Comité – De Mens.nu