23 mrt 2022 14:00 - 23 mrt 2022

Discu-dating

Workshops

woensdag 23 maart – 14:00-16:00 uur

Discussies monden uit in een stellingenoorlog, een scheldpartij tot zelfs een sociale breuk. Families, klasgroepen, vrienden, collega’s … raken opgedeeld, soms voor heel lange tijd.
In Discu-dating maken we je alert voor de kiem van de ontsporing. We brengen je in verschillende gesprekssettings met bekenden en onbekenden. Face to face, maar ook via sociale media. Je ervaart aan den lijve hoe en wanneer een verschil in mening emoties losmaakt. Hoe stijl en woordgebruik irritatie kan veroorzaken.
Uiteindelijk leer je hoe je makkelijk overeind blijft en toch respectvol van mening kan verschillen.
Deze activiteit is perfect voor mensen die via hun rol of functie met hun mening al eens in gepolariseerde discussies terecht komen, zowel off- als online. Leerkrachten, groepsbegeleiders, trainers, verantwoordelijken zijn welkom, evenals individuen die benieuwd zijn naar verhelderende zelfinzichten.
Voor ieders veiligheid volgen we samen de coronaregels die op dat moment van kracht zijn.
Check https://avansa-oostbrabant.be/praktisch
Prijs: gratis.
‘Tussen de soep en de feiten’ is een organisatie van een breed samenwerkingsverband: de Bib Leuven – Avansa Oost-Brabant – KU Leuven Wetenschapscommunicatie – Davidsfonds Academie – 30CC cultuurcentrum Leuven – Masereelfonds Leuven – Internationaal Comité – De Mens.nu