29 mrt 2022 20:00

TOESTANDEN #5 ‘Bruggen bouwen tussen de strijd voor antiracisme en de milieubeweging’

Tijdens de debatreeks TOESTANDEN gaan we in gesprek met boeiende gasten over zaken die ons ‘s nachts wakker houden. Tijdens deze editie vertrekken we vanuit het boek ‘De stad beter na corona?’, waarin onderzoekers reflecteren over welke stedelijke ongelijkheden COVID-19 precies heeft blootgelegd of aangewakkerd. Wij focussen deze avond specifiek op klimaat en milieuracisme en publieke ruimte. Hoe kunnen we bruggen bouwen tussen groepen die opkomen voor verschillende maatschappelijke uitdagingen? Zijn er mogelijkheden om de krachten te bundelen en elkaar hierin te ondersteunen? Is de stad een plek van solidariteit of bevestigt ze net bestaande ongelijkheden? Met dit debat willen we bijdragen aan een bredere maatschappelijke discussie over een meer gezonde en rechtvaardige post-covidstad en dagen we ons publiek uit om mee te denken en praten.

De gasten voor deze editie zijn Nyanchama Okemwa en Jorik De Wilde. De artistieke interventie gebeurt deze keer door zangeres Oriana Ikomo. Deze editie gaat door in De Vooruit in het Nederlands. De moderatie is in handen van de Gentse socioloog en jeugdwerker Fatih De vos en theatermaker Dominique Collet.

Een fijne samenwerking tussen Kunstencentrum Voo?uit, Victoria Deluxe, Masereelfonds, Voem vzw, Oikos Denktank, Graffiti vzw, ABVV, ACV Gent