14 okt 2017 20:00 - 00:00 € 5 | € 10

The City’s Song – The Ramallah Sessions

Twee muzikanten, een documentairemaker en een fotograaf reizen naar verre steden. Telkens nemen ze een lied mee. 
In hun ‘stad van aankomst’ musiceren ze met singer-songwriters en muzikanten en delen ze verhalen.
 Hier komt veel samen.
 De musici, de fotograaf en de documentarist creëren gezamenlijk een nieuw en actueel muzikaal-visueel portret van ‘hun’ stad.
In een eerste fase (in april 2016) vertrok muzikant en initiatiefnemer Thomas Noël naar Ramallah, samen met violist Wouter Vandenabeele en fotograaf Sammy Van Cauteren. Ze ontmoetten er muzikanten, dichters en kunstenaars en dompelden zich helemaal onder in de stad. Samen met o.a. singer-songwriter Shadi Zaqtan, multi-instrumentalist Faris Shomali (Bel3Ax) en oed-speler Noor Alraee wisselden ze muziek uit en speelden sessies in de locale muziekclubs. Tegelijk werd het project verder gedocumenteerd en werden beeld- en geluidsfragmenten van de stad verzameld als pre-productiemateriaal. Een eerste try-out van het muzikale programma werd voorgesteld aan het Palestijnse publiek op 17 april 2016 in The Palestinian Circus School in Bir Zeit.
Er werd een definitief ensemble gevormd en de Belgische en Palestijnse crew reisden samen naar België om in het kader van het kunstenfestival Eye On Palestine twee concerten (in de Expeditie en De Centrale) voor te stellen in Gent. Het ensemble werd op dat moment vervolledigd met percussionist François Taillefer (Canada) en de in Dubai residerende Palestijnse vocaliste/oed-speelster Azza Zarour. Voor een derde concert werkte de groep samen met Bruno Deneckere en Lieven Tavernier, die eerder al aan The City’s Song-Gent deelnamen, fluitiste Žofka Kašparová (Tsjechië) en accordeonist Kieren Alexander (Australië).
De reacties op het project waren uitermate positief, zowel van de organisatoren als van het publiek en de eigen crew. Hoewel het noodgedwongen om een low- budget productie ging en de eigenlijke voorbereidingstijd zeer beperkt was, was de kwaliteit van de performances van een hoog niveau. De fysieke ontmoeting tussen de artiesten in beider thuissteden, alsook het feit dat ze de reis en het hele traject samen als groep hebben doorlopen, maken dat dit project ook op menselijk vlak een succes is en het verhaal an sich authentiek.

Ahmed Hawwash (PSE) klarinet, Thomas Noël (BEL) piano, gitaar en compositie, Ashira Ram (PSE) zang,
Lara Rosseel (BEL) contrabas,
François Taillefer (CAN) percussie,
Wouter Vandenabeele (BEL) viool, compositie, Shadi Zaqtan (PSE) zang, gitaar, compositie, Jonatan Lyssens (BEL) camera & Sammy Van Cauteren (BEL) fotografie

Masereelfonds Gent gaat hier naar toe.
Deze activiteit kadert in een reeks ‘Voix de femmes’. Wij bieden deze concerten voor onze leden aan een heel mooie korting. Snel reserveren is de boodschap.
Zie ook het concert op 19/10 Ialma en 28/10 Houria Aichi
Info & reservatie: ann-sophie@masereelfonds.be

Deze activiteit kwam tot stand i.s.m. De Centrale