03 mei 2018 21:00 - 03 mei 2018

Stefan Dixon (Zuid-Afrika) singer-songwriter, afrofolk

Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die in Brussel woont.

Zijn muzikale carrière begon in 2002 met het spelen van shows op elke mogelijke plek in Zuid-Afrika, van kleine zaaltjes en zweterige bars tot grote festivals.

De nummers die hij schrijft en brengt  zijn kleine, emotionele kunstwerkjes met mooie melodieën. Zijn muziek kan het best omschreven worden als melodische pop-rock met een afrofolk kantje.

Het debuutalbum ‘For no apparent reason’, uitgebracht door Universal in 2010 werd zeer warm onthaald in Zuid-Afrika.

In 2014 volgde Stefan Dixon zijn hart en de vrouw die dat gestolen had, naar België.  Ze wonen nu in Brussel, voor Stefan een bron van inspiratie en  invloeden.

Twee jaar later is er ‘Vir Nou/Voor Nu’, een Afrikaans/Nederlandstalig duet met Klaas Delrue (Yevgueni). Aanvankelijk schreef en zong Dixon vooral in het Engels, maar na een zeer gesmaakte cover van ‘Mia’ in het Afrikaans, kreeg hij de smaak te pakken om ook zelf in het Afrikaans te gaan schrijven. Het eerste resultaat is “Vir nou/voor nu”: een massieve brok nostalgie en heimwee, half in het Afrikaans, half in het Nederlands, en in duet met Klaas Delrue.

Op dit moment werkt Stefan aan een nieuw album. Later in het voorjaar brengt Stefan zijn tweede single in België uit. Hij komt met zijn groep naar Colora festival in café Libertad in het kader van de Libertadfeesten, en wie weet is Klaas Delrue er ook bij.