03 apr 2022 11:00 € 5 | € 10

Schaduw lezen

Stefaan Van den Bremt is 80 geworden, maar dat stoort hem amper meer dan water op een eend. Hij verkeert in topconditie en viert zijn verjaardag met de dichtbundel ‘Schaduw Lezen’.

We nodigen hem uit om ons het nieuwe werk voor te stellen. Hij zal ons vertellen wat hem inspireerde en vooral ook wie hem inspireerde, want in zijn werk klinken altijd stemmen door van andere belangwekkende schrijvers.

We blijven zeker ook stilstaan bij zijn spraakmakende vertalingen van Franstalige Belgen en van Latijns-Amerikaanse schrijvers.

En we luisteren ook naar zijn gedichten. Die worden niet alleen gelezen, er worden er ook gezongen door Teike Vos, op muziek gezet door Marc Michaël De Smet.

Een portie poëzie, een streep muziek, en een gezellige babbel bij een aperitief, je kunt maar moeilijk iets beters bedenken voor een geslaag- de zondagochtend.

 

Een voorproefje van de liederen vind je op www.teikevos.be, in de rubriek ‘audio’. Een virtuele tentoonstelling over Van de Bremt vind je op poeziecentrum.be in de rubriek ‘paukeslag’.