03 dec 2023 11:00 € 6 | € 12

Poëzie-Aperitief met Ruth Lasters en een Palestijnse Maaltijd

Ruth Lasters – Foto door Nattida-Jayne Kanyachalao

Een zondags aperitief
Een ontmoeting met Ruth Lasters
En voor wie langer blijft, een Palestijnse maaltijd

 

Een jaar geleden weigerde het Antwerpse stadsbestuur het gedicht Losgeld over discriminatie in het onderwijs van stadsdichteres Ruth Lasters te publiceren.

Dit jaar ontving zij de Arkprijs van het Vrije Woord, een terecht antwoord op de bekrompen censuur en een mooie bekroning van het werk en het maatschappelijk engagement van Ruth Lasters.

Op 3 december komt zij vertellen over Tijgerbrood, een poëziebundel vol humor en verrassende beeldspraak. Ze leest eruit voor en ze wordt geïnterviewd door Frank Jacobs, niet alleen over haar schrijverschap, ook over haar vurig pleidooi voor democratie en gelijkheid in het onderwijs.

Je kunt ook blijven voor een Palestijnse maaltijd, een kipgerecht met rijst of een veggiegerecht met gevulde groenten. Onze kok is onze Palestijnse vriend Fadi, en de opbrengst gaat naar zijn familie in Gaza.

Een boeiend gesprek, een scheut poëzie en een aperitief, en een solidaire maaltijd, hoe mooi kun je een decemberzondag toch maken! Maak nu al kennis met the inconvenient Ruth op haar website.