30 jul 2021 - 27 aug 2021

Platform Poétik 2.0 Gryoo

PLATFORM POETIEK 2.0 GRYOO zomer 2021  is het vervolgproject van Platform Poétik 1.0 / 2020 en kadert binnen het intergenerationeel stadsfestival Park Poétik. Het project brengt een artistieke dialoog op gang tussen verschillende kunstenaars, organisaties en publiek over vijf hedendaagse thema’s. Dit gebeurt via een groeiende kunstinstallatie in het Park Van Vorst (1) en een online interactieve poëzie-plattegrond (2).

Gedurende 5 weken groeit een participatieve kunst installatie in de vorm van een poëziebos/ schimmelweb in het Park Van Vorst.

Groeiende Kunstinstallatie

Platform Events
Elke vrijdag is er om 20u30 een performance aan een Arbre Poétik. Hier verbeeld een kunstenaar/ performer en een dichter 1 van de 5 hedendaagse thema’s. Daarna volgt om 21u30 een thematische filmvertoning in de centrale Cinema Poétik.
• Slow City vrijdag 30/7 met Sarah Dijckmans, J’acaju en dichter Majid
• Brutopia vrijdag 6/8 met dichter SpeakEasy en een cocreatie van Graziëlla Boggiano, Daniël Vandersmissen en Kneph
• Drôle d’Oiseaux vrijdag 13/8 met dichters Laurence Vieille en een cocreatie van Hubbie, Zonnelied, Kneph + Josephine, MIRO etc…
• Rainbow Warrors vrijdag 20/8 met dichter Jan Ducheyne en een cocreatie van NESTEN promenade NIDS, Try-Out/Alba, Ratatelier Razak en Kneph
 Dans Tout ses Etats vrijdag 27/8 met dichter Jan Ducheyne en Charles Djeumou

Platform Meetings

Op zondag om 14 uur organiseren we in augustus interactieve tweetalige lezingen waarin ingezet wordt op een klimaatrechtvaardige wereld. Dit genereert ontmoeting en reflectie.
• zondag 1/8 Steven Vromman Amor Mundi
• zondag 8/8 Permacultuur Zennetuin
• zondag 15/8 Bûûmplanters Je veux bien un Bûûm

Online poëziekaart

Voor het online luik werken we samen met wood wide web. Op deze bomenatlas van Brussel komen de Platform Poétik bomen met de gedichten en archieffilmpjes van Park Poétik die gelinkt zijn aan hetzelfde thema. Vanaf 1 augustus komt dit hier online.