16 jun 2019 09:15 - 16 jun 2019 € 18 | € 20

Ontmoet Rubens en Van Dyck

In kader van Vlaamse meesters in Situ

Het kunstenparcours ‘Vlaamse Meesters in Situ’ richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op Vlaamse topstukken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn.

We begeven ons naar Aalst en Dendermonde!

De H. Rochus van Rubens in Aalst, bezoek met gids om 10u
De Sint-Martinuskerk is één van de deelnemende locaties waar nog een Vlaamse Meester op zijn oorspronkelijke plaats is terug te vinden. De Heilige Rochus is altaarstuk van de wereldberoemde Pieter Paul Rubens gemaakt in opdracht van de Aalsterse hop- en graanhandelaars. Via een metershoge trap beleef je het meesterwerk zoals nooit tevoren, de gids geeft ons meer informatie over het kunstwerk, de maker, de context en het andere waardevolle erfgoed van de Sint-Martinuskerk.

Onze-Lieve-Vrouwekerk in Dendermonde, bezoek met gids om 14u
De gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk dateert hoofdzakelijk uit de jaren 1300-1400. Eind zeventiende eeuw kreeg ze er de barokke kapel van het Heilig Sacrament in de apsis bij. Ook het interieur bestaat na de vernielingen tijdens de Beeldenstorm, in hoofdzaak uit barokke elementen. Opmerkelijk zijn de vele schilderijen van Vlaamse meesters – met twee Van Dycks en de rijke schat aan liturgische objecten.

Onder de middag lunchen we samen in Aalst (niet inbegrepen in de prijs). We doen aan carpoolen voor deze activiteit, wie het ziet zitten om te rijden kan een mailtje sturen naar kelly@masereelfonds.be. Er is een kilometervergoeding voorzien.