12 mrt 2019 19:00 - 12 mrt 2019

Move Your Money – Divestment

Vraag je je soms ook af hoe jij ooit iets kan veranderen aan de opwarming van de aarde? Met Hart boven Hard, Greenpeace, Fairfin en D’Urgent hebben we een concreet plan. Met zoveel mogelijk burgers en organisaties stellen we onze vier Belgische grootbanken voor een ultimatum: trek ons geld weg uit fossiele brandstoffen, of wij trekken ons geld weg bij jullie en veranderen samen van bank.

Met een duur woord hebben we het over ‘divestment’: de wereld veranderen door als klant je geld te laten spreken. Wereldwijd blijkt het stopzetten van investeringen in fossiele brandstofbedrijven een effectieve strategie om vervuilende industrie te wisselen voor meer duurzame investeringen in hernieuwbare energie. Willen we ooit de klimaatdoelstellingen van Parijs halen, dan is dat een absolute must.

Op deze infoavond openbaren we in mensentaal de grote ecologische voetafdruk van de financiële wereld én het alternatief van divestment. Hoeveel investeren de vier grootste banken in België – BNP Paribas, ING, KBC en Belfius – in steenkool, olie en gas? Wat heeft divestment al kunnen veranderen? En vooral: wat houdt ons project ‘Move your Money’ in en hoe kan jij meedoen? Je geld verzetten, hoe gaat dat praktisch? Voor het antwoord op al jouw vragen: wees erbij!

www.moveyourmoney.be