09 mei 2023 19:30

Minder auto’s, meer buurt

Dégage nu ook in Lokeren

Sociale en leefbare buurten: dat is de missie van Dégage. Door auto’s en fietsen onderling te delen wil Dégage mensen terug met elkaar in contact brengen. Dégage streeft naar minder auto’s, want dat creëert voor een stad, gemeente of buurt meer ruimte voor groen, ontmoeting, openbaar vervoer en veiligere fiets- en voetpaden.

En heb jij een auto die vaak stilstaat of je wil een andere auto gebruiken aan een eerlijke prijs? Dan biedt het particuliere autodeelsysteem van Dégage de oplossing. Tijdens De Laatste Dinsdag van januari hadden we een eerste felgesmaakte introductie. We hebben onze schouders gezet om rond de geïnteresseerden een community te vormen en sinds april is Dégage in Lokeren actief met haar eerste deelauto. Binnenkort volgen meer auto’s én een cargofiets.

Want Dégage is geen bedrijf maar een community van mensen: de auto’s en fietsen van Dégage zijn van particulieren en je deelt dus onder elkaar. Daarom is het belangrijk dat elk lid de werking van Dégage goed begrijpt. Om lid te kunnen worden woon je eerst een infosessie bij. Een vrijwilliger vertelt meer over de werking van Dégage en geeft antwoord op al jouw vragen. Na een korte intro gaan we dieper in op het lidmaatschap als eigenaar of gebruiker.