23 mrt 2022 19:30

Oekraïne, oorzaken van het conflict

We zijn allemaal verontwaardigd over de brutale Russische invasie van Oekraïne, over deze grove schending van het internationaal recht, over de gruwel van de oorlog. We zijn bezorgd over wat nog komen gaat, over de uitbreiding van de oorlog, over de nucleaire optie waar sommigen onverantwoord mee zwaaien.
Is alleen Poetin verantwoordelijk voor deze dramatische escalatie? Delen de NAVO en de Europese Unie ook niet een deel van de verantwoordelijkheid voor deze tragedie? Is een dialoog nog mogelijk, een onderhandelde vrede, een nieuwe Europese veiligheidsstructuur?
Om op deze vragen te antwoorden, nodigen wij Ludo De Brabander uit, woordvoerder van Vrede vzw en auteur van talrijke boeken waaronder: “Als de NAVO de passie preekt” met Georges Spriet, “Oorlog zonder grenzen” en “Weg van oorlog. Over militarisme en antimilitarisme”
Het webinar is gratis, maar inschrijven is verplicht:
U ontvangt vervolgens een link. Wie ingeschreven is kan later (her)bekijken met dezelfde link.
Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij schrijft geregeld bijdragen voor diverse gedrukte en elektronische publicaties rond vredeskwesties, bewapening en het Midden-Oosten, een regio waar hij geregeld rondreist. Hij schreef ook een aantal boeken over deze onderwerpen.

Organisatie:  Marxistische Universiteit, Masereelfonds Antwerpen – werkgroep sociale tegenmacht en Vrede VZW.