16 mrt 2018 20:00

Loopstation / Ontroerend Goed

“We zijn wat we herhaaldelijk doen. Uitmuntendheid is geen daad, maar een gewoonte.” – Aristoteles

Maar al te vaak wordt de mens gedefiniëerd door de grote veranderingen die hij of zij teweeg brengt. Zelden kijkt men naar de impact die de mens dagdagelijks veroorzaakt. ‘Loopstation’, de nieuwe voorstelling van Ontroerend Goed, werpt een blik op de geschiedenis door te focussen op het kleine. Repetitieve acties die een evolutie in gang zetten staan centraal, los van mijlpalen en grote verhalen. Want niet de grote omwenteling maar de wenteling zelf is van belang.

Negen performers die het leven belichamen volgen een vast ritme, op een grote ronddraaiende scène. Hun zowel alledaagse als mythische acties lopen langs individuele muzikale lijnen. Tegen de drang in om eindeloos te groeien en constant opnieuw uit te vinden, zoeken ze naar verdieping in herhaalde patronen. Door minieme afwijkingen verandert hun baan. Via botsingen van lichamen en klank gaan ze op zoek naar een harmonieuze samenklank.

‘Loopstation’ is een ode aan de routine en de herhaling, een zoektocht naar een muzikaal akkoord. Tot iets nieuws en duurzaams ontstaat…

Lange termijn resident Ontroerend Goed was de voorbije jaren verschillende keren te zien in Vooruit, met felgesmaakte voorstellingen als ‘Are we not drawn onward to new erA’, ‘World Without Us’ en recent nog ‘£¥€$ (Lies)’. Met ‘Loopstation’ palmen ze opnieuw het grote podium in. Een bewegingsvoorstelling tussen dans en theater.