20 mrt 2024 20:00 € 5 | € 5

Lanoye live

Wie Tom Lanoye kent, weet hoe belangrijk ‘voorlezen uit eigen werk’ voor hem is. In De Draaischijf, Lanoye’s laatste roman, raken drie innig verbonden levens vermalen. Door kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie. Naast zijn nieuwste roman brengt Tom ook het essay mee dat hij schreef voor de Paul Verbraekenlezingen.

Woke is het nieuwe Marrakech-pact (of: hoe ons Capitool elke dag wordt bestormd) is een even furieus als hilarisch pamflet: ‘Een literaire kernbom’, vond De Morgen.

‘Een typisch vlammende Stomerij Lanoye’, zei HUMO. ‘Een politieke onemanshow die elke concurrent naar huis speelt’, zo beschreef De Standaard Lanoyes lezing bij de presentatie van zijn schotschrift.

Hij dikt aan met improvisaties en actuele commentaar. En als het meezit ook nog met een stukje solo uit Lady+Lord MacBeth, zijn opmerkelijke bewerking van ‘de Schotse tragedie’ van Shakespeare.

BIO:
Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied. Hij ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs. Er is werk van hem vertaald en gespeeld in meer dan vijftien talen. Hij leeft en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

Organisatie: Vrijzinnig Punt Hasselt i.s.m. Boekhandel Grim, huisvandeMens Hasselt, Motief vzw en Masereelfonds Hasselt.