10 mrt 2018 21:00 - 20 jan 2018

La sieste du dromadaire

Tango vanuit dromedaris-perspectief”

Met haar “tango’s vanuit dromedaris-perspectief” gaat La sieste du dromadaire op zoek naar de tango van de Muzelmannen, de Pygmeeën, de Rolling Stones en éénbultige viervoeters als dromedarissen en underdogs …

La sieste du dromadaire is waarschijnlijk de enige tangoband ter wereld die meer in de woestijn thuishoort dan in een Argentijns tangosalon. Dit trio bestaat uit een bijzondere bezetting met de Uruguyaanse tangospecialist op marimba: Fausto Valeron; het veelzijdige cellowonder: Annemie Osborne; en dromedaris-componiste Ananta Roosens op viool en trompet. Behalve in Argentinië leefde de tango ook sterk in Uruguay, maar daar bovenop heeft Uruguay ook een lange traditie met Afrikaanse ritmes zoals de ‘candombe’.

La sieste du dromadaire brengt met dit melodische percussie-instrument en de vaak lyrische strijkers twee culturen bij elkaar die misschien ver van elkaar verwijderd lijken, maar die eigenlijk steeds verbonden zijn geweest!

En wat de dromedaris met dit alles te maken heeft?

Deze nobele viervoeter schonk aan de wereld, met zijn voetstappen in het zand, het bekende ritme van de clave. Van Afrika tot in de rest van de wereld – een geheim waarvan slechts weinigen op de hoogte zijn! – maar dat van dit logge dier een muzikale held maakt!

Ananta Roosens [BE] – viool, trompet

Annemie Osborne [LUX] – cello

Fausto Valeron [URU] – marimba