26 okt 2018 21:00

De Prijcker Trio ofte Elia Goffa

Eli Goffa is een project van Elie De Prijcker uit Sint-Niklaas(BE). Hij groeide op met pa’s lp’s collectie uit sixties en seventies, dat hoor je aan zijn breekbare maar met momenten ook krachtige zelfgeschreven nummers die al eens naar CSN&Y, José Gonzales, Blind Faith of Ray Lamontagne lonken.
Hij speelt al van kinds af aan gitaar en heeft een indrukwekkende performance, wat niet onopgemerkt bleef toen hij bij de Voice van Vlaanderen (2014) de jury verbaasde, een staande ovatie oogstte met zijn vertolking van Neil Young en het tot de halve finale schopte.
Eli Goffa heeft afgelopen jaren succesvolle voorprogramma’s gedaan voor o.a. Hooverphonic, Bent Van Looy, Frances en Paul Weller en was te zien op grotere en kleinere festivals in België. Zijn singles stonden in 2017 een tiental weken in de playlist van Radio 1 en Radio 2 in België en in 2018 stond zijn single “How ‘bout a little love” in de playlist van NPORadio 5 en NPORadio 1 waar hij dagelijks te horen was.
Nu is zijn eerste album ‘Written in the stars’ uit waar hij samen met producer David Poltrock aan heeft gewerkt. Het nieuwe album is zowel online als op vinyl verkrijgbaar.
Het Depot (Leuven) benoemde hem in 2017 tot ‘Artist In Residence’
In juni 2018 won Eli de ‘Exposure Music Awards’.
Over zijn nieuwe album schreef Willem Jongeneelen (Oor Magazine NL) het volgende:”Wat een stem, wat een klank, wat een harmonieën. Eli Goffa barst van het talent, schrijft prachtige poëtische teksten en blijft met zijn stem zuiver tot in de hoogste regionen.”
“Eli Goffa live is een uiterst professionele show van een bijzonder talentrijke jongeman die met de juiste dosering de gevoelige snaar weet te raken, matuur en vol gepassioneerde finesse en vaak schroeiend van emotie.”Aldus Steven Kauffmann in zijn recensie in het online magazine Rootsville.

De review van ‘Cutting Edge’ luidt;”Eli Goffa heeft met “Written in the stars” een beklijvend en ijzersterk debuutalbum gemaakt. Omdat “Written in the stars” helemaal aan het einde van 2017 werd uitgebracht, kwam ze te laat om eventueel de eindejaarslijstjes te halen. Maar daarop zou deze topplaat zeker niet misstaan hebben. Ze is pure klasse.”

Meer info is onder de volgende links te vinden:
http://thehuman.be/eli-goffa/
https://www.facebook.com/eligoffa

Toegang gratis

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas