24 jan 2023 18:00 - 24 jan 2023

Inspiratie-avond onderwijs met ‘dissidenten’

© Michiel Devijver

Wat gebeurt er als we de zogenaamde probleemleerlingen, de uitvallers, de ambetanteriken, de achterblijvers, de hangjongeren,… het woord geven? In de wegens succes hernomen theatervoorstelling ‘Dissident’ (NTGent) geven vijf jongeren het publiek les over wat er volgens hen fout loopt in ons onderwijssysteem.

Kom naar hen luisteren op Internationale Dag van het Onderwijs, waar zij opnieuw het woord nemen, dit keer om onze tweede inspiratie-avond rond onderwijs af te trappen.

 

Denk en doe mee!

Na de intro gaan we met jullie, mensen uit het brede onderwijsveld, leden en leerlingen in gesprek aan ronde tafels. We willen het hebben over de vraag: hoe maken we ons onderwijs inclusiever, sterker en rechtvaardiger van onderuit? Deel je ideeën, zet je eigen project in de kijker en weeg mee op het publiek debat.  Afsluiten doen we met een plenair gedeelte waar de bevindingen worden gepresenteerd. Met de input van de twee avonden zullen we onze activiteiten en campagne in 2023 verder vormgeven.

 

Schrijf je in 

 

Programma

18u – Netwerkmoment bij een maaltijd aangeboden door Masereelfonds (vegetarisch, inschrijven verplicht)

19u – Intro uit ‘Dissident‘ (voorstelling Lara Staal, NTGent) en nagesprek met Fatih Devos (socioloog, rapper, jeugdwerker)

20u – Start ronde tafels

22u – Einde

U kiest zelf of u aansluit om 18u om deel te nemen aan de maaltijd en het netwerkmoment of liever om 19u voor het inhoudelijke programma.

 

Over ons project

In 2023 gaat het Masereelfonds aan de slag met het thema onderwijs. We zetten volop ideeën en initiatieven in de kijker die het onderwijs sterk en rechtvaardig maken van onderuit. Sterke films, straffe leraars, nieuwe scholen en cruciale thema’s…neem een kijkje op onze projectpagina om op te warmen voor de inspiratie-avonden.