27 mrt 2022 16:00

Housing Action Day

Actiedag voor het recht op wonen!
De Housing Action Day (HAD) is een initiatief van de ‘Europese Coalitie Recht op Wonen en de Stad’ waarbij een 32-tal kritische groepen in een 20-tal Europese steden protesteren tegen het onvoldoende of slechte huisvestingsbeleid van hun respectievelijke landen/regio’s. Een 6-tal eisen staan voorop.
Sinds maart 2020 proberen die groepen de publieke opinie te mobiliseren om de wooncrisis zichtbaar te maken in de publieke ruimte. Door de lockdown van het eerste jaar beperkte de actie zich tot affiches en slogans aan sommige ramen en gevels van een aantal Brusselse huizen. Op 28 maart 2021 organiseerden we een eerste beperkte mobilisatie met ’s morgens lokale acties en ’s namiddags een centrale manifestatie op het Vossenplein in de Marollen. Daar kwamen ongeveer 400 mensen op af.

Programma:
Na de vredesmanifestatie kan je om 16 uur aansluiten bij de acties aan het Vossenplein.
16.00 : Verzamelen op het Vossenplein.
16.30 – 17.45: Protestmars
17.45: Muzikaal intermezzo op het Vossenplein
18.00 – 19.15: Toespraken, getuigenissen en animaties
19.15: Slotmuziek van Bless the Ladies

Hart boven Hard zal actief aanwezig zijn met toespraken door Hugo Beersmans (Woonzaak) en Cindy Van Geldorp (Netwerk tegen Armoede). Samen met het Brussels Brecht-Eislerkoor en accordeonist Piet Maris zingen we liederen over wonen.  We hopen van harte dat u mee uw stem wil verheffen, meezingen wordt warm aanbevolen!