22 jan 2022 14:00 - 16:00

Hart boven Hard-dag: 100% woonrecht

Schrijf in voor het online startschot ‘100% woonrecht’ op 22 januari.
22 januari moest een Hart boven Hard-dag worden met een woonparlement over een breed gedragen nationale actie ‘100% woonrecht’. Corona maakt dat onmogelijk. Maar we ontmoeten jullie wel graag online.

We laten de woonactie niet los. Integendeel.
Immers, corona heeft de wooncrisis nog verergerd, de toegankelijkheid en betaalbaarheid van wonen geraken helemaal in het gedrang (Lees hier meer ).

We hebben een covidproof 4-stappenplan voor ‘100% woonrecht’.
Stap één: op 22 januari (14-16 u) geven we online het startschot. Je krijgt een duidelijk beeld van de ‘onzichtbare’ wooncrisis. Ook de Housing Action Day en onze woonwerking in Brussel komen aan bod. En we kijken al even vooruit hoe we de woonnood hoger op de politieke agenda kunnen krijgen. Jullie suggesties zijn welkom!

Stap twee: woonwebinars in februari en maart met als thema’s o.a. de toegankelijkheid (wachtlijsten, de nieuwe toewijsregels sociale huur, discriminatie …) en de nieuwe vormen van woonactivisme.

Stap drie: het woonparlement met het brede woonveld houden we alsnog live op zondag 27 maart in Brussel op onze Hart boven Hard-dag waarna we op straat aansluiten bij de actie van de Europese Housing Action Day. 27 maart wordt zo de opstap naar de grote woonactie van het najaar.

Stap vier: het orgelpunt. Organisaties, activisten en mensen uit een waaier van sectoren bundelen de krachten in een nationaal evenement in het najaar voor een alternatief woonverhaal: ‘100% woonrecht!’

Dit stappenplan werken we de komende weken verder uit. Zin om mee te werken met onze werkgroep wonen? Geen een seintje via info@hartbovenhard.be.

Schrijf nu in voor ons online startmoment ‘De onzichtbare wooncrisis’ op zaterdag 22 januari om 14 u.

Ik schrijf me in

Organisatie: Hart boven Hard met ondersteuning van Masereelfonds Antwerpen en Brussel, en vele andere.