21 sep 2018 13:00 - 21:30 € 13 | € 16

Geleid bezoek aan de “Cöperative paysanne de Floreffe”

Bezoek aan de coöperatie “Paysans-Artisans” in Floreffe, waar landbouwers, ambachtslui en consumenten uit de regio zich verenigden om werk te maken van transitie. Er werd een coöperatieve opgericht met tal van dorps-en boerderijwinkels. De coöperatie heeft een on-line winkel met een netwerk van verdeelpunten waar hun lokale, eerlijke producten, gaande van kippen over chocolade en brood, te koop worden aangeboden. Daarnaast staan de producenten ook op tal van boerenmarkten in de omliggende dorpen. Verder zijn er ook allerlei burgerinitiatieven met workshops over ecologie, landbouw en economie. Tenslotte is er ook een restaurant dat elke vrijdagavond heerlijke maaltijden aanbiedt, uiteraard op basis van de plaatselijke producten en dit aan democratische prijzen. Je leest er alles over op www.paysans-artisans.be.
Op het programma staan een wandeling met gids in het natuurgebied rond de Samber en de abdij van Floreffe, een kennismaking met de coöperatieve en de namiddag sluiten we af om 19 uur met een etentje in het “ resto des partisans”.
• Deelnameprijs, maaltijd inbegrepen (drank niet!): leden Masereelfonds / Oxfam-Wereldwinkel 13 € | niet- leden: 16 €
• Bijdrage in carpooling af te spreken met de chauffeur .
We vertrekken met carpooling in Halle omstreeks 13 u en verwachten terug te zijn rond 21u30 . Iedereen die geïnteresseerd is in dit initiatief, kan zich inschrijven ! VOOR 5 SEPTEMBER door te mailen naar willydessers2@gmail.com. Wie met de wagen wil rijden en enkele mensen kan meenemen , kan dit te melden bij de inschrijving.