21 Jun 2021 - 31 Aug 2021

Gastvrij Antwerpen: Wandel mee door een onzichtbaar Antwerpen

Ben je benieuwd naar hoe Antwerpen ervaren wordt door mensen zonder wettig verblijf?
Tijdens een door hen ontworpen wandeling ontdek je waar ze zich ontspannen, waar ze mensen ontmoeten, waar ze zich thuis voelen, waar ze hulp krijgen, en nog veel meer!

Ga mee op een wandeltocht door het toeristische hart van Antwerpen, wereldberoemde plekken met gekende verhalen, maar dan op een andere manier en met een ander verhaal.
Mensen zonder wettig verblijf tonen hun stad, hun plekken en hun verhalen. Samen kijken we met nieuwe ogen naar iets zeer bekend en zo wordt het onzichtbare zichtbaar.

Praktisch:

Via een digitale gids met getuigenissen op 8 verschillende plaatsen die je gratis kan raadplegen op je smartphone via de app Actionbound.

Gastvrij Antwerpen
Gastvrij Antwerpen wil velen werken aan een gastvrije en solidaire stad.  Ze doen dat door te zorgen voor onverwachte ontmoetingen tussen verschillende mensen, door meer context te geven bij alles wat te maken heeft met integratie en migratie, maar vooral door mensen op de vlucht een stem en een gezicht te geven, weg van de cijfers en de grote theorieën. Ze roepen op tot meer medemenselijkheid en een correct, humaan en coherent migratiebeleid, van lokaal tot Europees niveau.

Partners
Voor deze editie bestaat het partnerschap uit beweging.net Antwerpen, Internationaal Comité, BZN Kansenhuis/Filet Divers, Pax Christi Vlaanderen, 11.11.11, Dokters van de Wereld, ACM/CAW Antwerpen, Oxfam Wereldwinkel, Masereelfonds Antwerpen en heel veel mensen met een goei <3.

Meer info:
https://www.facebook.com/events/810595386546622?ref=newsfeed