18 mei 2018 12:15

Frank Moreels over sociale dumping

Sociale dumping is een sluipend gif dat onze West-Europese samenleving verziekt. Belgische werknemers verliezen hun werk. Oost-Europese werkkrachten worden op hun beurt schaamteloos uitgebuit. De overheid loopt ondertussen belastinginkomsten mis en onze sociale zekerheid wordt onderuit gehaald. Werkgevers die niet meedoen, worden uit de markt geprijsd. En er rijzen twijfels bij het project Europa. Iedereen lijkt verliezer… en toch gebeurt er veel te weinig. Een getuigenis van een vakbondsman uit de praktijk. Frank Moreels is voorzitter BTB – ABVV en Federaal Secretaris Transport/Logistiek

Links-progressief@ugent is een discussieplatform opgezet door enkele progressieve Ugenters, in samenwerking met Sampol, Vermeylenfonds en Masereelfonds. Wij willen vrije denkers binnen en buiten de universiteit over de partijgrenzen heen met elkaar in contact brengen.
Hiertoe organiseren wij elke laatste vrijdagmiddag van de maand een middaglezing met progressieve stemmen uit alle domeinen van het openbare leven. Kom een lezing bijwonen en schrijf je in via progressief_links@outlook.com. Deze activiteit is gratis, de lunch moet u zelf voorzien.