21 apr 2024 11:00 - 12:00

Gratis Aperitiefconcert met Mathieu Robert

Ontdek de Wereld van Geluid met Mathieu Robert

Sluit je aan bij ons voor een uniek aperitiefconcert met de getalenteerde Mathieu Robert, meester op de sopraansaxofoon, Shruti box, en Bols chantant. Mathieu presenteert zijn soloproject ’15 resonances’, waarin hij de veelzijdigheid en diepte van zijn muzikale talent ten toon spreidt.

In de Schijnwerpers: De Sopraansaxofoon

In dit soloproject plaatst Mathieu zijn levenslange metgezel, de sopraansaxofoon, in de schijnwerpers. Hij neemt het publiek mee op een ontdekkingsreis met zijn ‘geluidsvignetten’, die een mix zijn van compositie en improvisatie. De focus ligt op het luisteren naar timbres, waarbij Mathieu zijn instrument vanuit alle hoeken benadert.

Een Microkosmos van Inspiratie

Deze bijzondere microkosmos is gevormd door Mathieu’s inspiratiebronnen, die variëren van keramiek, jazz, schilderkunst, en Japan tot improvisatie en beweging. Door het instrument volledig te benutten, creëert hij een unieke luisterervaring die de luisteraar uitnodigt om diep in de materie te duiken.

Zoektocht naar Sereniteit en Stilte

Mathieu’s performance is een onderzoek naar sereniteit en, paradoxaal genoeg, naar stilte. Met de ervaring van het moment probeert hij de klanken te ‘bewonen’, wat resulteert in een meeslepende en reflectieve muzikale ervaring.

.