08 dec 2021 20:00

Uitgesteld: De toekomst van protest

Omwille van de stijgende coronacijfers hebben we, om uw en onze veiligheid te waarborgen, onderstaande activiteit uitgesteld.

Van zodra er een nieuwe datum is gekend zullen wij deze hier vermelden.  
Indien gewenst houden we u via e-mail op de hoogte.
Stuur daarvoor een e-mail naar andre@masereelfonds.be.

De toekomst van protest.

Nu we terug wat meer publieke ruimte krijgen duikt de vraag op welke weg het (massa)protest kan, moet en mag innemen. Wat met sociale media die van protest een spektakel maken? Wat zijn de nieuwe vormen van protesteren? Mag of moet protest leuk zijn of mag ook rouw een plaats krijgen? Kan de overheid massale protesten negeren? En natuurlijk: heeft de progressieve kant van de maatschappij schrik om “de macht” te veroveren?

In de Tegenlicht-documentaire ‘De toekomst van protest, komen al deze vragen aan bod. We zien hoe protestanten in Hong Kong proberen om hun data te beschermen of hoe in Frankrijk een autonome zone wordt gecreëerd. We leren wat “zwermen” is en welke rol artistieke opblaasstructuren kunnen spelen: ludiek en praktisch. We zullen merken dat wetten breken soms nodig is om rechten te doen gelden. Want vriendelijk vragen, is niet meer voldoende. “The revolution will not be televised.”

Sprekers:
Sarah El Massaoudi is activiste en opbouwwerkster.
Arno Kempynck is een gekende activist met heel veel ervaring.

We nodigen je uit om écht samen te komen en in dialoog te gaan.
Na het bekijken van de VPRO Tegenlicht documentaire “Toekomst van protest “ geven we het woord aan Sarah El Massaoudi en Arno Kempynck.

Heb je vragen, voorstellen, ideeën, … We voorzien voldoende tijd voor een uitgebreid gesprek.
Wil je ook beter kunnen opkomen voor je rechten? Schrijf je dan nu in.

Deelname is gratis.
Inschrijven: Toekomst van protest

Organisatie: Masereelfonds, Peperfabriek , Hart boven Hard.
Met dank aan VPRO Tegenlicht.