13 nov 2023 19:30

Bob De Wit Democratie 4.0

De toekomst van democratie

Professor Bob De Wit, een vooraanstaande spreker op het gebied van digitale transformatie, een gerespecteerde universiteitsprofessor, een strategieconsultant en een gerenommeerde auteur. Professor Bob De Wit heeft organisaties over de hele wereld geholpen om te floreren in een snel veranderende zakelijke omgeving dankzij zijn diepgaande inzichten op het gebied van strategie en innovatie.

In zijn nieuwste boek, “Democratie 4.0”, neemt Professor Bob De Wit zijn lezers mee op reis naar de toekomst van democratie. In het huidige tijdperk laten we het industriële tijdperk (Society 3.0) achter ons en bouwen we aan een nieuwe samenleving waarin big data en digitale technologieën de belangrijkste economische waarde creëren (Society 4.0).

Tijdens het Webinar zal Professor Bob De Wit ingaan op het belang van het opnieuw uitvinden van democratie op wereldschaal. Hij zal uitleggen waarom het huidige democratische model, dat gebaseerd is op natiestaten, niet langer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het oorspronkelijke democratische model was gebaseerd op de twee belangrijkste strategische factoren van een industriële samenleving: arbeid (‘links’) en kapitaal (‘rechts’). In de huidige wereld worden verkiezingen echter mede beïnvloed door de rijkdom van grote bedrijven en de macht van internationale organisaties zoals de Verenigde Naties (VN) en niet-gouvernementele organisaties (ngo’s), die hun doelen proberen te verwezenlijken via ‘informatiecampagnes’ en lobbyisten.

Dit Webinar belooft een boeiende en diepgaande discussie te worden over de toekomst van democratie. 

We heten je van harte welkom op ons Webinar van maandag 13 november. We starten stipt om 19u30.

Democratie is geen toekomst die we afwachten, het is de toekomst die we samen creëren!