26 nov 2018 19:00 - 26 nov 2018 € 5 | € 4.99

De jonge Karl Marx

7 Dagen Sociale film

In het begin van de jaren ’40 van de 19de eeuw wordt de jonge Karl Marx zo goed als weggejaagd uit zijn Pruisische provincie. Hij trekt samen met zijn jonge vrouw Jenny naar Parijs. Daar leert hij al snel de jonge excentriekeling, Friedrich Engels kennen. Met z’n drietjes trekken ze van Parijs tot Manchester en Brussel en veranderen ze gaandeweg de gevestigde orde van de revolutionaire bewegingen. Na de onthutsende, Oscargenomineerde documentaire I’m Not Your Negro gooit Raoul Peck het – wat stijl betreft – over een hele andere boeg met een meer klassieke biopic over de jonge jaren van Karl Marx. Maar het onderliggende thema blijft de basisverontwaardiging over ongelijkheid. Na de ongelijkheid tussen blank en zwart, richt Peck zijn camera op de ongelijkheid tussen rijk en arm, met een historisch drama dat Het Communistisch Manifest vanonder het stof haalt.

i.s.m. Filmhuis Klappei, Curieus, Vereniging voor Filmkritiek, Linx+, Humanistisch Verbond en Dante Alighieri Antwerpen. Met steun van district Antwerpen, AP, district Borgerhout en Bib Permeke.

Locatie
Filmhuis Klappei

Klappeistraat 2
2060 Antwerpen

Praktische informatie

inschrijven wordt aanbevolen: 03 226 36 32 of sven@masereelfonds.be
Studenten, uitkeringsgerechtigden en 65-plussers: 4 euro
www.7dagen.info

 7dagenkaart
Wij kunnen je steun gebruiken. Je kan 7 Dagen Sociale Film sponsoren door 20 euro te storten op ons rekeningnummer BE83 0013 0345 8415, met vermelding van je naam en adres. Dit doe je niet enkel voor onze mooie ogen. Je krijgt als sponsor een combikaart waarmee je alle voorstellingen kan ontdekken. We vragen wel om eerst altijd te reserveren voor elke film die je komt bekijken, aangezien onze plaatsen beperkt zijn.  Je 7dagenkaart is persoonlijk, je kan deze dan ook niet doorgeven.  Je krijgt je 7dagenkaart aan de inkom van je eerste voorstelling.