30 apr 2022 09:30 € 5 | € 9

De Boelwerf anders bekeken

Door onvoorziene omstandigheden zijn er enkele plaatsen vrij gekomen. Wil u nog meewandelen?
Stuur dan een e-mail naar andre@masereelfonds.be .

165 jaar lang was de Boelwerf Temse en Temse was de Boelwerf.
Op 19 december 1996 werd de kabellegger Navigator, bouwnummer 1540, het laatste schip dat te water werd gelaten. Daarna sloot de werf haar deuren voorgoed waarmee alle knowhow, kennis en kunde door decennialange ervaring door generaties was opgebouwd onomkeerbaar verloren ging.

Patrick Mertens en Danny Pauwels.

nemen ons mee op een wandeling over de ‘Zaad’ waar ze zelf gewerkt hebben. Onderweg vertellen ze ons over alle stielen, ambachten en kennis die nodig was om een wereldvermaarde scheepswerf te zijn. Over de roemrijke jaren van de werf en de jammerlijke sluiting in de jaren 1990 en wat er nu verder met de kraan moet…

Na samenkomst op de Markt bezoeken we het nieuwe gemeentehuis waar we op de hoogste verdieping een prachtig uitzicht hebben over Temse en de Schelde. Daarna wandelen we over de verdwenen werf langs de kraan, droogdok en de ‘zwemkom’.

Na de wandeling kan je met de gidsen mee lunchen in restaurant ’t Sas aan de overkant van de Schelde. Onderweg krijg nog een woordje uitleg over ‘de brug van Temse’.

Einde zonder lunch is rond 12u30. Als je mee aan tafel schuift bepaal je zelf wanneer het tijd is om huiswaarts te keren…

Inschrijven kan tot 22 april: https://linxplus.be/activiteiten/boelwerf/
Opgelet: omdat het aantal deelnemers beperkt is, schrijf u tijdig in.

Korting leden Masereelfonds:
U betaald bij het, voorafgaand online, inschrijven €9. Ter plaatsen zal André u €4 terug betalen.
kansentarief: €1,80.

Organisatie: Linx+ en Masereelfonds Antwerpen – werkgroep sociale tegenmacht.