27 okt 2017 12:15 - 14:00

De afkoopwet: een wet op maat van de economische elite – Dirk Van der Maelen

Dirk Van der Maelen is parlementslid voor sp-a en voorzitter van de onderzoekscommissie van Kazachgate. In die commissie onderzoekt men de twijfelachtige omstandigheden waarin de omstreden Afkoopwet werd goedgekeurd. Deze wet maakt het rijke fraudeurs mogelijk om hun gevangenisstraf af te kopen. Klassenjustitie op z’n best. Geld op tafel en het onderzoek verdwijnt. Hoe is deze wet tot stand gekomen? Diamantlobbyisten, maffia, Franse inmenging, zakken cash en allerhande mysterieuze ordes en genootschappen. De ‘Kazachgate’ is een zaak van zware politieke beïnvloeding. Ze ondergraaft onze democratie. Het parlement moet de belangen van het volk verdedigen en niet die van de big business.

Links-progressief@ugent is een discussieplatform opgezet door enkele progressieve Ugenters, in samenwerking met Sampol, Vermeylenfonds en Masereelfonds. Wij willen vrije denkers binnen en buiten de universiteit over de partijgrenzen heen met elkaar in contact brengen.
Hiertoe organiseren wij elke laatste vrijdagmiddag van de maand een middaglezing met progressieve stemmen uit alle domeinen van het openbare leven. Kom een lezing bijwonen en schrijf je in via progressief_links@outlook.com

Deze activiteit is gratis, de lunch moet u zelf voorzien.