01 mei 2018 10:30

Dag van de arbeid – feest van de arbeid

 

Dit jaar hebben we bijzondere gebeurtenissen te vieren. Zo denken we aan het 200ste geboortejaar van Karl Marx, dat mei 68 nu 50 jaar geleden is en dat het Masereelhuis 41 jaar bestaat.

We starten de dag met een samenkomst aan het Volkshuis. Daar vertrekken we om 10u30 met onze spandoek, borden met slogans en een muziekinstallatie die de strijdliederen zal spelen.

Na de optocht kun je genieten van een heerlijke maaltijd in het Masereelhuis aan de Volxkeuken prijs van 5 Euro. Op is OP !!! Op het menu deze maal Een Russische Zalmpastei Kulebyaki.
Kulebyaki of Coulibiac is een authentieke Russische hartige Pastei die een langwerpige vorm heeft en voorzien met een laagjesvulling. Het woord is afkomstig van het oude Russische werkwoord ” Kulebyachit” wat betekent met de handen maken, vorm geven, buigen en kneden. We serveren er een lekkere safraansaus bij…

Tussen 13:00 en 15:00 uur zorgen “De Straatschenders ” voor de muzikale ondersteuning

“De Straatschenders “staan voor kwade en minder kwade teksten in het Gents van de Brugse Poort, enthousiasmerende muziek, maatschappijkritiek en oppositie, muzikale interpretatie van gekende en minder gekende nummers. Hun politieke agenda staat in de 10 Hartewensen van Hart boven Hard.
Zij brengen voor de aanwezigen een tekstboekje mee , dat vergemakkelijkt het volgen en meezingen.
Eigen werk wordt aangevuld met bewerkingen van songs van onder meer Jamie Cullum, Dylan, John Snauwaert, Derek, Wannes Van de Velde, Walter De Buck , Farce Majeur en anderen.

Tekstschrijver en zanger , Jan Verbeeck sr wordt muzikaal gestuurd door Isolde Van de Goten , basklarinet , klarinet en accordeon Tanja Goethals, trompet Dominique De Zutter, percussie Peter Hoebeke, geluid

Inkom is gratis

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas

 

Inkom is gratis

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas