27 mei 2018 15:00 € 8 | € 10

Begeleid bezoek aan glasatelier Mestdagh

Atelier Mestdagh, gevestigd in Merelbek, is het oudste glazeniersatelier in Vlaanderen (opgericht in 1947) en is nog steeds in handen van de familie. Het is het enige overgebleven glazeniersatelier met nog roots in de Neogotiek. Atelier Mestdagh is gespecialiseerd in restauratie en conservatie van glasramen, creëren van nieuwe glasramen, herbestemming van glasramen, isolerende- en verlichtingstoepassingen voor glas-in-lood.

Het glazeniersambacht is sinds zijn ontstaan in de middeleeuwen nog maar weinig veranderd. Ook in het Atelier Mestdagh wordt het ambacht van generatie op generatie overgedragen en wordt het op traditionele wijze beoefend. Creativiteit gaat er hand in hand met ambachtelijke vaardigheid.
In Atelier Mestdagh worden de diverse activiteiten op het hoogste niveau beoefend en zijn ze allemaal even belangrijk.

Jarenlange ervaring en de drang naar innovatie zijn kenmerkend voor Atelier Mestdagh. Het atelier is een gevestigde waarde met een sterke reputatie in binnen- en buitenland.
Atelier Mestdagh is bekroond met de publieksprijs van Ambacht in de Kijker (2011), de Gentse Torenwachtersprijs (2012), maakt deel uit van Pearls of Craftsmanship en heeft het Handmade in Belgium label. De restauratie van het glasraam in Bethlehem werd verkozen voor de Erfgoedprijs Koning Boudewijnstichting.

Een unieke gelegenheid om met een traditioneel kunstambacht in aanraking te komen