06 dec 2017 20:30 - 00:00

Bad Times are Good – Maggid

Maggid is een klezmer-band geboren en getogen op de Brugse Poort. Ze bestaan ondertussen 10 jaar. Dit jaar zijn ze op de baan met eigen gecomponeerde liederen, gebaseerd op Jiddische, Russische en Engelstalige Poëzie.

Als onderwerp voor hun nieuw gecreëerde muziek kozen ze politieke conflicten, financiële crisissen, ecologische drama’s. En vooral de gevolgen van dit alles voor miljoenen mensen. Mensen die deze situaties niet creëerden, maar er wel een ongevraagde rol in moeten spelen. Wat betekent dit voor ons? Hebben we iets te maken met oorlogen, vluchtelingen, klimaatverandering? Ook al hebben we die niet persoonlijk veroorzaakt, of lijden we niet onder de ergste gevolgen er van. Wie zijn we en wat doen we met dit alles?

Voor dit programma wordt Maggid versterkt door zangeres Svetlana Kundish (Oekraïne) en klarinettist Georg Brinkmann (Duitsland).

viool, alt-viool en compositie Nicolaas Cottenie | piano, accordeon en compositie Jonas De Rave | zang Svetlana Kundish | klarinet en basklarinet Georg Brinkmann |

Voor meer info: www.maggid.be

Masereelfonds heeft alvast enkele tickets gereserveerd voor u. We hanteren de prijzen van de organisator 10euro/6euro/ en uitpas kansentarief.