18 sep 2022

Autoloze zondag: zeepkistenrace

Week van de Mobiliteit (16-22 september 2022). 

De zeepkistenrace van de wijk Boerenlegerstraat en Archimedeslaan bracht in het verleden al heel wat mensen samen op straat. Zowel kinderen, ouders en grootouders bouwden samen aan de zeepkisten. Buurtbewoners applaudisseerden mee van hun oprit of zaten gezellig samen op de parking van Hanssens met een hapje en een drankje, terwijl het jonge geweld om ter snelste de zeepkisten van de helling reden.

Dit jaar gaan we dit mooie buurtproject opentrekken naar heel de gemeente. 
Tijdens de week van de mobiliteit 16 – 22 september 2022 willen we samen de Ruimte veroveren
in Edegem!

We geven de buurt even terug aan de voetgangers, fietsers en spelende kinderen.
Sta even stil bij de mobiliteit en bekijk hoe het ook anders kan!

Bekijk je straat of buurt en bedenk waar je gezellige ontmoetingsplekken kan creëren door de auto’s even aan de kant te laten staan. Palm parkings in met stoelen en tafeltjes en maak speelstraten zodat kinderen weer zorgeloos op straat kunnen spelen terwijl ouders en grootouders gezellig samen babbelen en het glas heffen op het leven! Organiseer garagesales of buurtfeesten!

Alles is mogelijk ! Verover je buurt ! Verover de ruimte!

Boerenlegerstraat en Archimedeslaan.
*Zeepkistenrace.

Op het gemeenteplein.
*Infostandjes van Deelwagens, Natuurpunt, Deeldepot ( Fietsbib), … .
*Gekke fietsjes en Sirk Mobil.

Doel:
Het doel is om in Edegem gezamenlijk stil te staan bij mobiliteit in de breedste zin van het woord: veiligheid in het verkeer, duurzame alternatieven, trage wegen, zeepkisten. We willen elke burger bewust maken van duurzame mobiliteit.