01 aug 2021 14:00 - 15:00

Amor Mundi van Steven Vromman

Amor Mundi, a dream for the future.

Voorlopige memoires van een omwentelingskind. Een postitief-apocalyptische roman geschreven door Steven ‘Low Impact Man’ Vromman.

Wat brengt de toekomst? Ongebreidelde technologische vooruitgang? Verwoestende klimaatrampen? Een utopie, een dystopie? Niemand weet het. Er zijn tal van scenario’s mogelijk. Tijdens de presentatie van de roman krijg je een zicht op wat kan komen, op een mogelijk scenario. En wordt meteen ook duidelijk dat keuzes vandaag de toekomst bepalen. L’Idee, verbeeld de toekomst! is een campagne van het Masereelfonds dat 50 lentes viert. Dit is wat Vromman doet in zijn boek. Zonder doemdenken vertelt hij over de mogelijkheden om morgen het roer om te slaan. Hij is bekend door zijn Low Impact-project. In een bekroonde documentairereeks van Canvas kon het publiek volgen hoe hij zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Deze boekpresentatie is een lezing tijdens PLATFORM POETIEK 2.0 GRYOO en kadert binnen het intergenerationeel stadsfestival Park Poétik met ousiders -en insiderskunstenaars voor alle publiek (zomer 2021). Het project brengt een artistieke dialoog op gang tussen verschillende kunstenaars, organisaties en publiek uit zowel de frans- als Nederlandstalige gemeenschap over vijf hedendaagse thema’s. Dit gebeurt via een groeiende kunstinstallatie in het Park Van Vorst en een online interactieve poëzie-plattegrond.

Op drie zondagen in augustus organiseren we er lezingen waarin ingezet wordt op een klimaatrechtvaardige wereld.