09 mrt 2020 20:00

Alternatieven voor ons economisch model?

“(It’s) the economy, stupid!”

Een gesprek met twee vrouwen die ons heel wat over economie kunnen vertellen.

Niet dat Clinton ooit ambitie heeft getoond om het economische model te veranderen, maar naast de kwestie was zijn campagneleuze in 1992 zeker niet.

Ondertussen klinkt onze vraag naar een nieuw economisch model luid en klaar en dit op vele fronten. En daar wil de 4de editie van Inspraak Samenspraak dieper op ingaan.

Bewust geven wij het woord aan twee vrouwen met kennis van zaken.
We geloven dat een groot deel van de oplossingen voor een andere economie door vrouwen zal aangegeven worden.

Econome Nathalie Vallet (UA) komt spreken over oplossingen vanuit de sociale economie en over typische ondernemersprincipes versus meerwaarde, ingevuld vanuit een holistisch maatschappijbeeld. Leida Rijnhout zal het hebben over een duurzame en rechtvaardige economie. Zij heeft een traject vol ervaring in duurzame ontwikkeling van landbouw en milieu en is vertrouwd met de ontwikkeling van alternatieve ecologische modellen wereldwijd.

De eerste 45 minuten zijn zij aan het woord. Na de pauze is het aan jullie om deel te nemen aan het interactieve gedeelte van dit debat.

Wat is de reeks Inspraak Samenspraak?
De avond bestaat uit twee delen: in het eerste deel wordt de
spreker/het panel bevraagd door interviewer(s). Daarna wordt het publiek betrokken. Dat is twee keer +/- 45 minuten. De avond wordt opgenomen door Radio Centraal, later uitgezonden en online geplaatst.
Voorbeelden uit het verleden op redactie.radiocentraal.be

toegang is gratis.

Een avond georganiseerd door Climaxi, Elcker-Ik, Masereelfonds, Hart boven Hard Antwerpen en Radio Centraal.