24 feb 2018 20:00

Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op

Publicist Ludo De Witte heeft het helemaal gehad met de zoethoudertjes. In dit stevig onderbouwd traktaat brengt hij een ongemakkelijke boodschap: it’s capitalism, stupid! Willen we de aarde en de mens redden van de ondergang, dan dringt een systeemwissel zich op. Wég van een economie met ingebouwde groeimotor. Radicaal, zegt u? Er zijn helaas geen oplossingen meer die niet radicaal zijn. De Witte breekt een lans voor ‘ecosocialisme’ en roept milieuactivisten, syndicalisten en bezorgde burgers op om daarin mee te stappen. Of gaan we, als straks de laatste boom is geveld, ons geld opeten?

Na Ludo De Witte brengt Michel Vanhoorne ere professor arbeid en milieugezondheidskunde Universiteit Gent en algemene coördinator van het Links Ecologisch Forum (LEF) u een kort stukje over de vrijhandels- en investeringsakkoorden (TTIP, CETA, …) en de gevolgen voor het klimaat. Wat vele nog niet weten is hoe deze akkoorden een aanslag zijn op ons klimaat.

Weer een boeiend en super informatieve avond die u zeker niet mag missen !!!

Inkom is gratis

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas en LEF (medeorganisator) met ondersteuning van het Vlaams Fonds voor de Letteren.