27 mrt 2022 14:00 € 11 | € 13

Afsnee tussen woord en beeld

Afsnee: lieflijk dorp in een Leiebocht waar de tijd lijkt stil te staan en de enige randgemeente van Gent die niet grenst aan de stoere hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Het is ook de enige gemeente in onze provincie zonder eigen postcode, die ze dan maar deelt met Sint-Denijs-Westrem. Hoewel deelgemeente van Gent, sluit Afsnee landschappelijk en cultureel vooral aan bij de Leiestreek. Het wordt omgeven door diverse meersen, zoals de Assels en de Beelaertmeersen.
Zowel woord- als beeldend kunstenaars zoals schrijver Cyriel Buysse en kunstschilder Gust De Smet kwamen hier genieten van de rustgevende omgeving en het landschappelijk schoon langsheen de traag stromende Leie. Ze ontvingen hier graag hun vrienden, halverwege tussen Gent en Sint-Martens-Latem.
We starten de wandeling in Sint-Denijs-Westrem, aan het voormalig “kasteel Hamelinck”, ook bekend onder de naam “Kasteel Delebecque” en later eigendom van de familie de Ghellinck. Sinds 1936 is er het Sint-Camillusinstituut gevestigd (psychiatrische instelling vandaag opgenomen in de Karus-groep). Waarom starten we daar? Uitleg tijdens de wandeling!

Locatie
Halte Paardenkop

Steenaardestraat 42
9051 Sint-Denijs-Westrem

Praktische informatie

Afspraak aan halte van bus 34, halte Paardenkop.
Steenaardestraat 42, Sint-Denijs-Westrem. We willen carpoolen voor deze uitstap. Vertrek aan station Gent-Dampoort om 13u30. Gelieve bij de inschrijving te laten weten of je kan rijden of wil meerijden.

€13 (leden)/ €11(niet-leden)/ €2,6 (UitPas kansentarief)

Een activiteit van Kloarte (MF Gent). Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar chantal@masereelfonds.be of 09/225 38 53

Na bevestiging kan het verschuldigd bedrag overgeschreven worden op BE87 0682 1568 6294, rekeningnummer van Kloarte, met vermelding van ‘na(a)men+naam activiteit’