02 dec 2021 20:00

Sociale tegenmacht in een onderneming in verandering

100 jaar wet syndicale vrijheid.

Omwille van de huidige coronacijfers zal deze sessie enkele online doorgaan.

Inloggen: https://us06web.zoom.us/j/87072968345

Dankzij een zorgvuldige selectie presenteren wij u vakkundige sprekers en een moderator, die de kracht hebben om alles duidelijk en toegankelijk weer te geven.

Marxistische Universiteit, ACV Oost-Vlaanderen, Acv Antwerpen, Algemene Centrale Antwerpen-Waasland, Stream Media,  NBKS – Nieuwe Brabantse Kunst Stichting en vele andere sympathisanten.

De sociale tegenmacht in een onderneming in verandering. 
In deel 3 van dit drieluik vertrekken we wederom vanuit praktijkervaringen. Hoe organiseren we het werk als sociale tegenmacht in een verruimde nationale en Europese context? We kijken naar de gevolgen van de privatisering van overheidsdiensten en naar de toekomst van de syndicale strijd en de tegenmacht.

Als afsluiter geeft Geert Haverbeke een boeiend mondeling overzicht van de drie sessies.

Sprekers:
Raoul Flies: Voormalig BBTK syndicaal afgevaardigde Ondernemingsraad HP Belgium / Europese ondernemingsraad. Hij is actief in verschillende organisaties zoals Hart boven Hard, Defend the Defenders, Masereelfonds werkgroep over sociale tegenmacht, …

Yüksel Kalaz: Technieker en een sociaal gedreven ACV-delegee bij IVAGO, de helden van Gent. Hij ligt wakker van de groeiende armoede in Gent, komt op voor sterke openbare diensten en strijdt tegen discriminatie.

Moderator:
Marijke Persoone: Voormalig adjunct-algemeen secretaris van de LBC-NVK, de grootste centrale van het ACV. Dertig jaar was Marijke actief in deze vakbond, eerst bij de vormingsdienst, daarna als secretaris in Brussel. Het laatste deel van haar loopbaan was ze als adjunct-algemeen secretaris verantwoordelijk voor de beroepswerking. Marijke is onder andere actief bij de burgerbeweging Hart boven Hard.

Fysiek of digitaal? 
Fysiek aanwezig zijn heeft altijd een meerwaarde. Uiteraard volgen we de geldende coronamaatregelen. Kan u niet aanwezig zijn? Geen probleem. Dankzij Stream Media (Stream Media | Facebook) kan u alle luiken volgen via livestreaming. U kan uw vragen en opmerkingen dan ook doorgeven.

Deelname is gratis.
Inschrijven: andre@masereelfonds.be

Ter info: in ons ledenblad Aktief zal een stukje verschijnen uit de pen van Marc Leemans (nationale voorzitter ACV) en Miranda Ulens (voorzitter en algemeen secretaris ABVV).

Wenst u een exemplaar te ontvangen? Stuur een e-mail naar andre@masereelfonds.be.
Leden krijgen, naast vele andere voordelen, vier maal per jaar ons ledenblad Aktief in de bus.

Lid worden: Lidmaatschap – Masereelfonds .

Organisatie: Masereelfonds afdelingen: Antwerpen, Associatie Universiteit Antwerpen, Aktief Edegem, Hemiksem en Sint-Niklaas.