18 okt 2023

2024 : Het jaar van de democratie en het verzet.  

Masereelfonds Halle – Update en Uitnodiging

8 Mei Coalitie Steunen: Na onze gesmaakte poëzieavond in Boek, namen we deel aan de 8 mei coalitie in Breendonk. We gaan trouwens verder met de actie om van 8 mei opnieuw een feestdag te maken en roepen iedereen die dit nog niet heeft gedaan op om de 8 mei coalitie te steunen via https://8meicoalitie.be/.

Initiatief in Halle: We streven ernaar om nog dit jaar ook de stad Halle zelf achter het initiatief te krijgen. Wil je daaraan meewerken, geef ons dan een seintje via e-mail op halle@masereelfonds.be.

Jaarthema 2024: Democratie: Het jaarthema van het Masereelfonds voor 2024 is ‘democratie’. Democratie is meer dan de formele parlementaire democratie. Democratie is ook verzet.

  • Komende Evenementen:
    • Op 17 januari spreekt de bekende journalist Paul Goossens (ja, die van ‘Leuven Vlaams!’) over zijn opus magnum ‘de ongelijkheidsmachine’ in de Raadzaal van het stadhuis.
    • Op 26 januari wordt ‘Chili 9/11’ gespeeld, een voorstelling over de rechtse coup van Pinochet, door Hans Mortelmans en Herwig Deweerdt, in de Merselborre in Vlezenbeek.
  • Verzetscafé: We plannen ook een Verzetscafé, waarbij we iedereen uitnodigen om samen te komen en te luisteren naar de indrukwekkende verhalen van verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog. Verhalen gebracht door sprekers met persoonlijke banden met de verzetshelden die ze vertegenwoordigen. Ze verdienen het om uit de vergetelheid te worden gehaald. Verzet zal meer dan ooit nodig zijn in de maanden en jaren die komen.
  • Meewerken en Voorstellen: Wil je meewerken aan deze initiatieven? Heb je zelf voorstellen om ook in Halle de progressieve gedachte breder te verspreiden, ook onder jongere mensen? Laat het ons weten. Het Masereelfonds is meer dan nodig als progressief cultureel fonds in Halle.

We kijken uit naar je betrokkenheid en deelname aan onze activiteiten.