In 2020 huldigt Gent zijn grote Vlaamse Meester. De stad laat met het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad drukt. Generatie na generatie inspireert Van Eyck nieuwe meesters, die in 2020 met grote trots in de kijker zullen worden gezet. Het Masereelfonds maakte alvast een selectie waarop jullie kunnen intekenen:

  • Op zondag 15 maart om 14u brengen we een begeleid bezoek aan ‘Kleureyck’ in het Designmuseum (Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent)

Een tentoonstelling over vernieuwend en divers kleurgebruik, waarin heden en verleden met elkaar worden verbonden. 

  • Op zondag 29 maart om 14u hebben we een wandeling over ‘Jan Van Eyck en de vrouwen’
  • Lezing ‘Een Marxistische kijk op Jan Van Eyck en zijn tijd’ door Prof. Jan Dumolyn,  op zaterdag 25 april om 10u in het Geuzenhuis (Kantienberg, 9000 Gent)

  • Bezoek aan MSK expo ‘Van Eyck. Een optische revolutie’. We plannen geen groepsbezoek, maar raden aan om op eigen houtje een ticket te reserveren. Snel zijn is de boodschap want de tickets vliegen de deur uit.

Tussen 1 februari en 30 april 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het Museum voor Schone Kunsten te Gent. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan zal er te zien zijn.

Tickets moeten zeer snel aangekocht worden, dit kan nu in voorverkoop aan 25 euro i.p.v. aan 28 euro (audioguide is inbegrepen). Dat kan via de volgende link: https://vaneyck2020.be/tickets/ Er zijn reductietarieven voor mensen die in het bezit zijn van een museumpas of UiTPAS, Gentenaars en jongeren.

Wie interesse heeft in de begeleide rondleiding in het Designmuseum, de wandeling of de lezing kan contact opnemen met Kelly, via kelly@masereelfonds.be of 09/225 38 53.