A A+ A++

home > activiteitenkalender

Tegenlicht Meet Up: Bernie Sanders & zijn beweging

Documentaire en debat.

Woensdag 21 juni 2017, 20.00 uur
Kaleidoscoop, Molenstraat 50, 2640 Mortsel
Gratis
Meer info: andre@masereelfonds.be

Derde tegenlicht | meet up in de Antwerpse Zuidrand
Ook bij ons is de Nederlandse omroep VPRO bekend om haar spraakmakende en kwaliteitsvolle documentaires. Op een ' tegenlicht | meet up avond' kun je na het bekijken van een maatschappelijk relevante documentaire mee discussiëren en napraten over het onderwerp.
Op woensdag 21 juni zijn we in de Antwerpse Zuidrand al toe aan onze derde kijk- en discussieavond. Deze keer op basis van de Tegenlicht-documentaire 'Still Berning':
Bernie Sanders is de meest glorieuze verliezer in de Amerikaanse politiek. Zijn verlies was het begin van een nieuwe beweging die lokaal, digitaal en bottom-up het Amerikaanse politieke stelsel permanent wil omvormen en het tij in Washington wil keren.
De Sanders-campagne schreef geschiedenis in de VS. De 74-jarige kandidaat met een enorme populariteit onder jonge Amerikanen, haalde het niet in de race naar het presidentschap. Toch was een verlies in de Amerikaanse politiek zelden zo glorieus. Zo werd met kleine donaties van burgers bij herhaling meer geld opgehaald dan Hillary Clinton kreeg aan steun van rijke financiers en grote bedrijven. Historisch was ook hoe ver Sanders als socialist wist te komen met een campagne die niet ging over de persoon, maar over politieke ideeën en fundamentele veranderingen. Inmiddels heeft zijn campagne zich ongevormd tot een permanente politieke beweging achter de schermen, die met een langetermijnvisie vele verkiezingen vooruit kijkt.
Misschien kan de aanpak van Sanders en zijn beweging ook wel inspirerend en leerrijk zijn voor ons in België?
De Tegenlicht Meet Ups in de Antwerpse Zuidrand mikken in eerste instantie op mensen uit Mortsel, Edegem, Kontich, Hove, Lint en Boechout maar iedereen is natuurlijk van harte welkom! Deze kijk- en discussieavonden zijn het gezamenlijke werk van de vakbond ACV en het Masereelfonds. Via de werkgroep The Coalition Of The Willing trachten zij het maatschappelijke debat in de Zuidrand extra zuurstof te geven.

Organisatie: Masereelfonds Mortsel i.s.m. ACV